建工论坛182讲:利用膜生物反应器处理含难降解有机污染物的工业污水及二位纳米材料功能化表面与典型成膜细菌的相互作用之探微-建工学院
土木工程专业评估专题网 土木工程实验教学示范中心

2018年06月13日 09:59  点击:[]

时间:本周三下午(2018年6月13日)14:00-16:00

地点:建工楼A-303(教工小家)

报告人:薛锦凯博士

报告人介绍:薛锦凯博士,本科毕业于同济大学土木工程专业,硕士就读于沙特阿拉伯阿卜杜拉国王科技大学环境工程专业,博士完成于加拿大阿尔伯塔大学。先后在美国明尼苏达大学双城分校和加拿大滑铁卢大学从事博士后研究工作。是加拿大自然科学与工程研究基金委员会NSERC博士后学者荣誉获得者。

报告内容:For this presentation, Dr. Xue will report his work on the application of MBRs for OSPW treatment and the interactions between bacterial cells and graphene oxide-functionalized surfaces. The former topic may be informative and helpful to those who are working on membrane bioreactors and/or the treatment of industrial wastewaters contaminated with highly complex, toxic and refractory organic contaminants. The latter would be interesting to researchers who are looking into the mechanisms of initial bacterial adhesion onto nanomaterial-functionalized surfaces.

上一条:建工论坛183讲:学术骨干讲座系列 下一条:建工论坛181讲:优秀博士系列讲座